Isoleer uw woning met purschuim.

Purschuim is een isolatiemateriaal dat al ruim 30 jaar wordt gebruikt door isolatiespecialisten om spouwmuren, vloeren, daken en kruipruimtes te installeren. In Nederland zijn ongeveer 80.000 woningen voorzien van purschuim. Het materiaal zorgt ervoor dat warmte de woning minder snel verlaat waardoor de tempratuur beter op peil blijft. De CV ketel hoeft minder gas te verbranden om de woning op te warmen. Gasprijzen liggen momenteel rond de 0,65 cent per kubieke meter. Het aanbrengen van isolatie middels purschuim kan er dus voor zorgen dat er jaarlijks honderden euro's worden op de energierekening.

Vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie

Steeds meer particulieren zien het voordeel in van het aanbrengen van vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie. Deze vormen van isolatie zijn vaak binnen een dag aan te brengen en kosten relatief weinig. De terugverdientijd ligt vaak tussen de 3-6 jaar, dit is zeer kort ervan uitgaande dat deze vormen van isolatie minimaal 50 jaar meegaan! Na enkele jaren wordt er jaarlijks enkele honderden euro's per jaar aan winst gemaakt! Het schuim kan gebruikt worden bij alle vormen van isolatie en heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Het aanbrengen van pur isolatie moet echter wel worden gedaan door een specialist. Natuurlijk kun je er ook zelf mee aan de slag, let dan vooral op met aanraking met de huid.

Voordelig purschuim

Voordelig purschuim hebben we in onderstaand overzicht voor je verzameld. Zo kun jij voordelig je isolatieklus oppakken. Er zijn verschillende soort pur beschikbaar, zelfs brandwerend schuim.

Voordelen van purschuim

Het optimaal isoleren van de woning zorgt ervoor dat de waarde ervan stijgt. Het loont dus om uw woning te isoleren. Bovendien zijn bijkomstige voordelen dat het schuim een goede oplossing is tegen eventuele vochtproblemen die zich kunnen voordoen. Een vochtbestrijder zal dus niet nodig zijn.

Berichten in de media

Ondanks berichten in de media wordt purschuim als veilig aangemerkt. Dit blijkt uit een recent onderzoek van het TNO. Zij hebben geen enkele indicatie kunnen vinden dat het om welke reden dan ook gevaarlijk zou zijn. Om enig risico te voorkomen is het wel belangrijk deze vorm van isolatie altijd aan te laten brengen door een gecertificeerde isolatie specialist.